Blickpunkt-kiállítás a Bólyi Általános Iskolában

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

2008 óta Blickpunkt néven egy országos fotópályázat kínál remek lehetőséget amatőr- és profi fényképészek számára, hogy megörökítsék a magyarországi németek mindennapjait, ünnepeit, szokásait. A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ (Zentrum) versenyére beérkezett legjobb pályamunkákból évről-évre az országot bejáró vándorkiállítást állítanak össze.

blickpunktboly_4

Az új tanév méltó kezdéseként került megnyitásra a Bólyi Általános Iskolában a 2018-as Blickpunkt-vándorkiállítás. Az azévi döntőbe jutott legjobb fotók, archív fotók és képeslapok paravánokon és festőállványokon kerültek kiállításra, így egy kis festőműtermi hangulatot csempésznek iskolánk folyosójára október végégig.

blickpunktboly_3

A kiállítás elvarázsolja a látogatóit: a legkisebbektől kezdve egészen az idősebb korosztályig mindenki talál olyan fotót, archív fotót vagy képeslapot, amelyben el tud merülni. Megelevenedik a népismeret óra: a dolgos mindennapok, a munka, a népviselet, az ünnepnapok, a keresztelő, az esküvő most mind egy helyen láthatóak, mégpedig csodálatos fotókon bemutatva.

A program szervezői, a fenntartó Bólyi Német Önkormányzat és a Bólyi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola köszönetet mondanak a Zentrum csapatának, hogy rendelkezés bocsátotta a kiállítást. Továbbá remélik, hogy október végéig még sokan élnek a lehetőséggel, hogy megtekintsék a fotókat!

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo