Ismerd meg Pécs (magyarországi) német arcát! – Stadtrallye 2020

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Hét pécsi iskola mintegy 120 diákja vett részt a már hagyományosnak számító, a Lenau Ház által szervezett városismereti vetélkedőn – idén a szokásostól kissé eltérően, hiszen a szervezésnél a járványügyi biztonsági szabályokat is figyelembe kellett venni. A résztvevők olyan témákban tehették próbára tudásukat, mint a „Sváb-Törökország”, a magyarországi németek elhurcolása, a Vilmos püspök által kezdeményezett egyetemalapítás, a pécsi evangélikus gyülekezet alapítója, a szepesi szász származású Nendtvich Tamás munkássága, a magyarországi német költőnő, Koch Valéria művei, valamint a pécsi nemzetiségek. A lexikális tudás mellett természetesen a diákok kreativitására is nagy szükség volt. Több helyen vidám képeket kellett készíteniük, illetve át kellett írniuk a Die Toten Hosen német együttes Tage wie diese című számát, úgy, hogy abban Pécs német kötődésű személyei vagy helyei jelenjenek meg.

024 Stadtrallye_20201008_NNFoto

A fiataloknak nagyon tetszett a csodálatos napsütésben való városi séta és ügyesen teljesítették a kihívásokat. Ezt az eredmények is jól mutatják, hiszen nagyon szoros volt a verseny a dobogós helyekért.

Az első helyezést a WinnerSchnitzel nevű csapat nyerte a Széchenyi István Gimnáziumból, méghozzá úgy, hogy ez az iskola idén vett először részt a versenyen! 
A csapattagok: Auer Dénes Péter, Földi Levente, Fuchs András, Guzmics Levente és Vincze Vanda Csilla – Tanáruk: Reith Claudia.

A második helyezést a Leőwey Klára Gimnázium Babák nevű csapata érte el. 
A csapattagok: Deák Lili, Hirdi Bálint, Pesti Hanna és Sarnyai Jázmin – Tanáruk: Szolga Szilvia.

A harmadik helyezést az UnsereStadt10A csapat érte el a Janus Pannonius Gimnáziumból. 
A csapattagok: Boncz Panna, Czippán Abigél, Dávid Zsófia, Schlapp Laura és Wolf Tamás – Tanáruk: Kádár Edit.

A szervezőcsapat természetesten a többi csapatnak is gratulál a teljesítményéhez, a tanároknak pedig köszönetét fejezi ki a felkészítésért!

027 Stadtrallye_20201008_NNFoto

A rendezvény főszervezője Czenthe Anna, a Lenau Ház ifa-kulturális menedzsere volt. Az idei verseny szervezésében közreműködött Ratting Viktor és Surman-Majeczki Martin, a Pécsi Tudományegyetem germanisztika szakos hallgatói. A városismereti vetélkedőt a budapesti Német Nagykövetség támogatta.

Surman-Majeczki Martin

Fotók: Hubay József | NNFoto és Ratting Viktor

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo