Magyarországi német fotókiállítás Mözsön

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A Zentrum, azaz a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár minden évben megszervezi a Blickpunkt fotópályázatot. A versenyre magyarországi németséggel kapcsolatos képekkel három kategóriában lehet nevezni: fénykép, archív fotó, képeslap. A közönség a versenybe küldött fotókat az interneten pontozhatják. A legtöbb szavazatot kapott alkotások bekerülnek a döntőbe, ahol egy szakmai zsűri választja ki a fő- és különdíjasokat, de a legkedveltebb képek vándorkiállítás formájában is bejárják az országot.

DGF_8221

2020. szeptember 25-én az előző évi kiírás kiállítási anyaga érkezett meg a Mözsi Művelődési Házba, Tolna Városi Német Nemzetiségi Önkormányzatnak köszönhetően. A megnyitót a Mözsi Német Nemzetiségi Klub Énekkarának műsora színesítette.

DGF_8198

Fülöp Mónika, a német önkormányzat elnöke nyitóbeszédében elmondta, hogy a magyarországi németek számára identitásuk megőrzésében nagyon fontos szerepe van annak, hogy a jelenük és a múltjuk között kapcsolatot tudjanak teremteni.

DGF_8214

Az archív fotók a múltat, a fényképek a jelen eseményeit örökítik meg, a képeslapok mindkettőt elénk tárhatják. A kiállítás segítségével a jövő generációja is könnyen bevonható a hagyományok megismerésébe, ápolásába. A kiállítási anyag a népismereti oktatásban is nagy segítséget nyújt abban, hogy a diákok a valóságban is találkozzanak az iskolában tanultakkal.

A vándorkiállítás 2020. október 17-ig vendégeskedik a Mözsi Művelődési Házban.

Koleszár Krisztina, Stadler Tibor
Foto: Domokos Gábor

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo