A Baján található országos magyarországi német tanösvény hivatalos online átadója

Forrás: LdU

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Englenderné Hock Ibolya MNOÖ-elnök
virtuális sétára invitál

„A múltnak jövője van“ – ezt a mottót viseli az országos magyarországi német tanösvény. Ez immár a 9. hasonló tematikus út Magyarországon, amely a Német Szövetségi Belügyminisztérium támogatásával, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatán keresztül valósulhatott meg, és amely a hazánkban élő német közösséget mutatja be.

tanosveny_5

A nyolc állomásból álló magyarországi német tanösvény térbeni és időutazásra hív: munka- és ünnepnapokról, szorgalomról és pihenésről, hagyományőrzésről, beilleszkedésről és megújulásról, növekedésről, sorscsapásokról, valamint reményteli új távlatokról mesél. A 8 állomáshoz egy-egy tábla is tartozik, melynek közvetlen környezetében installációk és interaktív elemek találhatók, valamint egy közös kísérőfüzet is megjelent. Az összesen tehát háromféle információforrás különböző szempontok szerint mutatja be az egyes témákat.

Az országos tanösvény kulcsfogalma a „közösség”: az ember szociális lény, kisebb-nagyobb közösségek kötelékében él. Egy nemzetiség esetében ez ráadásul különleges jelentőségű, hiszen ha ez a közösség ép és védelmet nyújt, akkor erősíti az összetartozást és biztosítja a fennmaradást is.

Az országos tanösvény méltó, ünnepélyes átadójára a koronavírusjárvány miatt sajnos nem kerülhetett sor. Egyfajta hivatalos átadót azonban mindenképp szerettek volna rendezni, így az MNOÖ azt az internetre helyezte át. Englenderné Hock Ibolya, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnöke virtuális séta keretében mutatja be Önöknek a tematikus utat.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo