„Együtt erősebbek vagyunk”

Forrás: GJU

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Az MNFK új baráti köröket keres

A babarci baráti kör belépésével a Magyarországi Német Fiatalok Közössége immár tizenöt tagszervezettel rendelkezik. 2016-ban még csak nyolc baráti körrel büszkélkedhettünk, vagyis az elmúlt négy évben összesen hét új fiatal csoportot sikerült megszólítani. Ezt a pozitív tendenciát szeretnénk a mostani kampánnyal folytatni. Alelnökünk, Jencsik Ildikó motivációs céllal két grafikát is készített, amit most be szeretnénk mutatni Nektek.

baratikorok

Az új grafikákon egyrészt a jelenlegi tagszervezetek listája szerepel, valamint a földrajzi elhelyezkedésük is látható. A legtöbb – összesen hét – Pest megyében található, majd Baranya következik négy baráti körrel. Fejér megyében, Tolna megyében, Bács-Kiskun megyében és Budapesten is egy-egy aktív tagszervezet működik. Rendkívül boldogok lennénk, ha egy év múlva még több pontot fel tudnánk tüntetni a térképen, nemcsak a felsorolt megyékben, hanem az ország más területein is. Meggyőződésünk, hogy ez mindannyiunk érdeke.

15barikor

Az MNFK-nak, mint a német nemzetiségi fiatalok országos szervezetének, egyrészt különösen fontos, hogy olyan tevékenységet végezhessen, amely az egész ország német fiataljait megmozgatja. Másrészt számos területen lehetünk a segítségetekre: Folyamatosan arra törekszünk, hogy baráti köreink az MNFK kommunikációs csatornáin keresztül kiemelten megjelenhessenek az országos és a nemzetközi kisebbségi életben. Az sem véletlen, hogy a rendezvényeinket mindig egy másik baráti kör településén szervezzük meg, amely által csoportjaitok és községeitek remélhetőleg a magyarországi német kulturális életben is ismertebbé válnak. Mindemellett az MNFK számos lehetőséget biztosít tagjainak különböző nemzetközi továbbképzéseken és csereprogramokban való részvételre, illetve azok a baráti köreink, akik egyben kulturális csoportok is, nemzetközi fellépési lehetőségekhez juthatnak.
Hogyan alapíthatjátok meg saját baráti körötöket? Ez sem olyan bonyolult!

  1. Írjatok nekünk egy e-mailt a következő címre: buro@gju.hu!
  2. Irodavezetőnktől két nyomtatványt kaptok (egy belépési nyilatkozatot és egy tagnyilvántartást), amit kitöltve vissza kell küldenetek. A belépéshez legalább 12 tagra lesz szükségetek.
  3. A szükséges dokumentumok benyújtása után az éves tagdíj elutalása (1200 Ft/fő) a következő lépés. A kiskorúak mentesülnek a tagdíj fizetése alól.
  4. Ezek után már csak a következő MNFK-közgyűlést kell megvárnotok (kivételes esetekben csupán az MNFK következő rendezvényét), ahol a tagságotokat ünnepélyesen is megerősítjük.

Reméljük, megjött a kedvetek a csatlakozáshoz. További kérdések esetén szívesen állunk a rendelkezésetekre. Szeretettel várunk Titeket közösségünkben!

Az MNFK Elnöksége

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo