A TrachtTag ismét megdobogtatta a szíveket

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Április 30-án immár 7. alkalommal ünnepelte a magyarországi németség a gyönyörű népviseletét. A hagyományos népi ruhaviseleti darabok modern öltözékkel való kombinálásával egy darab múltat emelünk át a jelenbe, ami által az is jól kirajzolódik, hogy a hagyományos nagyon is beleillik a modern világunkba.

181505301_4175653655847013_8029249610112597022_n

A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár (Zentrum) felhívására évről évre egyre többen keresik elő a régi szoknyákat, csizmákat, ingeket és vállkendőket. És a szekrények mélyéről előkerülő ruhadarabokkal együtt mindig felszínre kerül egy-egy szép emlék, néhány értékes régi történet.
A beérkezett több száz fotón is jól látszik, hogy miközben egyre több intézmény csatlakozik a kezdeményezéshez, a TrachtTag generációkon átívelve is megmozgatja a családokat. Emellett az önkormányzatok, különböző baráti körök és kultúrcsoportok különleges és kreatív produkciói színesítik a palettát.
TT21_bg_02_web

- Nemcsak a beérkezett anyag feldolgozása izgalmas, hanem nagy élmény részt venni és felvenni a viseletünk egy darabját - hangsúlyozza Ambach Mónika, a Zentrum igazgatója.

A TrachtTag már rég felülmúlta az eredeti elképzeléseket. A szervezőcsapat nagyon hálás azért, hogy a németség egy olyan évenként ismétlődő ünneppel gazdagodott, amit a közösség ilyen hamar magáénak érzett, illetve ilyen nagy tömegeket mozgat meg minden év április utolsó péntekén.

Képernyőfotó 2021-05-14 - 14.37.46

Íme egy kis ízelítő a képekből, de természetesen idén is összeálltunk egy nagy TrachtTag fotóalbumot a hozzánk beérkezett képekből, és a videókat is csokorba szedjük.
✻ Amíg ezen dolgozunk, a TrachtTag Facebook eseménynél csodálhatják meg az összes beérkezett felvételt (kattintson a linkre) >>>

A TrachtTag hivatalos weboldala >>>

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo