Nemzetiségi értékek megőrzése és továbbadása – felhívás

Forrás: kormany.hu

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

2021. május 21. és november 17. között Magyarország fogja betölteni a jogállamiság, az emberi jogok és a demokrácia előmozdítására hivatott strasbourgi Európa Tanács Miniszteri Bizottságának elnöki szerepét (a továbbiakban: ET/MB magyar elnökség). Az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának 2021. május-november közötti magyar elnökségét előkészítő feladatokról szóló 1616/2020. (X. 1.) Korm. határozat az ET/MB magyar elnökség programtervezete kiemelt témájaként határozta meg a nemzeti kisebbségek hatékony védelmének előmozdításának kérdését.

Egyhazi_nemzetisegi_magyar_kormany_altalanos

Az előbbiekben ismertetettekre tekintettel, az ET/MB magyar elnökség programtervezete részeként a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága (a továbbiakban: Államtitkárság) – Magyarországra fókuszáló – nemzetközi konferencia keretében kiemelten foglalkozik az értékmegőrzéssel, a nemzetiségi identitás és nyelvhasználat erősítésével, jó gyakorlatok, jó példák összegyűjtésével és bemutatásával. A konferencia egy kutatással kombinálva kerül megrendezésre, amelynek eredményei a konferencián kerülnek bemutatásra.

Az Államtitkárság pályázatot hirdetett „Nemzetiségek Magyarországon: nemzetiségi értékek megőrzése és továbbadása” címmel az Európa Tanács Miniszteri Bizottságának 2021. május-november közötti magyar elnökség programtervezete részeként, amelyre jelen kiíráson keresztül várja a megvalósításra irányuló kutatási terveket.

A pályázat ide kattintva érhető el a kormany.hu honlapon >>>

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo