EINMALIG – Megjelent az ifjúsági magazin 4. száma

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Kedves olvasók!

Az EINMALIG ifjúsági magazin 4. számat tartjátok virtuálisan a kezetekben – pécsi, budapesti, temesvári és németországi fiatalok munkáját, amelyet a pécsi Lenau Ház által szervezett média workshop sorozatot követően került összeállításra. Azáltal, hogy a világméretű járványhelyzet miatt a foglalkozásokat csak online tarthattuk meg, egészen különböző helyszínekről is részt tudtak venni a munkában a fiatalok.

001_GrillParty_20210618_NNFoto

A magazinban a fenntartható életmód több szempontjáról olvashattok, amely az egyik legaktuálisabb kérdés, ami ma a jövő generációját foglalkoztatja. A magazin fókuszában Pécs áll: Hol lehet a városban jót és húsmentesen enni? Miért kell a papír- és a műanyagszemetet ugyanabba a kukába dobni? Milyen környezetbarát tippeket lehet az idősebb magyarországi német generációtól tanulni – babarci és nagynyárádi példákkal?

008_GrillParty_20210618_NNFoto (2)

A kulturális szekció is egyszerre szórakoztat és elgondolkodtat – például a német környezetvédelmi témáról írt dalok gyűjteménye, a német költőnővel, Andra Schwarz-cal készült interjú az ökoköltészetről, valamint a nemzetközi haliparról szóló „Seaspiracy” című Netflix-filmről írt kritika.

Jó szórakozást az olvasáshoz!

Czenthe Anna

ifa-kulturális menedzser a Lenau Házban

projektvezető

〰〰〰〰〰

A korábbi kiadásokat itt lehet elolvasni:
EINMALIG 3. kiadás (2019)
EINMALIG 2. kiadás (2017)
EINMALIG 1. kiadás (2016)

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo