Üdvözlet a soroksári német nemzetiségi táborból!

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Német nemzetiségi hagyományőrző tábor a Grassiban

Június 28. és július 2. között német nemzetiségi hagyományőrző tábort tartottunk a Grassalkovich Antal Általános Iskolában a Soroksári Német Nemzetiségi Önkormányzat támogatásával.

tábor 2

Az iskola tanulói öt pedagógus foglalkozásain vehettek részt, melyen közelebb kerülhettek a magyarországi németek hagyományaihoz, mindennapjaihoz. Őseink dalaival, táncaival, régi ételeivel ismerkedhettek meg a gyerekek. Kézműves foglalkozás keretein belül felelevenítettük a betelepítés időszakát.

tábor 3

Az utolsó napon egy „Soroksár-rallyn” vettek részt a gyerekek. Rejtvényeken keresztül jutottak el a sváb érintettségű épületekhez és műemlékekhez. A Soroksári Német Nemzetiségi Önkormányzat tagjai ezeken a helyszíneken személyes élményeik elmesélésével színesítették programunkat.

tábor 1

A nyári nagy meleg kedvezett a kinti programoknak, így a helyi cukrászdában egy finom fagylalttal hűsölhettünk. Reméljük, hogy sok jó élménnyel és új ismeretekkel tértek haza a gyerekek a táborból.

További kellemes nyarat kívánnak: 
Csögör Dóra,  a tábor szervezője, valamint a résztvevő pedagógusok Anderle-Sós Csilla, Breier Andrea, Gut Edina és Józsa-Szűcs Marianna

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo