Babaruha készült egy 1924-ből származó viselet mintájára

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Nagy érdeklődés övezte az augusztus 28-án Mucsiban megrendezett sváb viseleti babakiállítást, ami az Együtt Mucsiért Alapítvány fennállásának 10. évfordulója alkalmából szervezett ünnepség részeként valósult meg. Till Jánosné Marika különleges gyűjteményét és alkotásait mutatta be a közönségnek a parókia és régi iskola épületében.

mucsi1
A kiállításon az alábbi Tolna megyei települések viseletei kerültek bemutatásra: Mucsi, Hőgyész, Závod, Nagymányok, Murga, Ladomány, Kisdorog, Tevel, Zomba, Kurd, Mucsfa, Aparhant, Kakasd, Bonyhádvarasd, Szakadát, Diósberény, Szárazd, illetve ezen kívül néhány hétköznapi viselet és különböző falvakból származó minta alapján készült pacskerek is láthatóak voltak.
A sváb viseleti babakiállítás alkalmára elkészült két mucsi ruha kicsinyített mása is. Ebből az egyik babát Marika a falunak adományozta. Az eredeti ruha az 1924-ben Mucsiban született Hilbert Ádámné Eng Kataliné volt. Ezt a ruhát és a babát az egykori tulajdonos unokája, Hilbert Viktória állandó kiállítási darabként gondosan őrzi az Együtt Mucsiért Alapítvány által fenntartott Helytörténeti Múzeumban Mucsiban.
Szöveg és fotók: Gommermann Krisztina

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo