Élményekkel teli hagyományőrzés

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

2. Német nemzetiségi néptánc és népzenei hét Himesházán

A német nemzetiség néptánc és népzenei öröksége fontos szerepet játszik a falu kulturális életében, a hagyományőrzésben számos helyi csoport, többek közt a gyermektánccsoport és a harmonikazenekar is aktívan részt vesz. A Népek Barátsága Egyesület szervezésében 2021. augusztus 2. és 6. között került lebonyolításra Himesházán a 2. Néptánc és népzenei hét.

227058530_229934205684696_472887113145976223_n

A kultúra iránt érdeklődő fiatalok számára a tavaly indult kezdeményezésből merítve az idei évben is tábort szervezett az Egyesület, melynek során a harminc résztvevő sokszínű művészeti, kulturális és szabadidős programból meríthetett. A szakmai foglalkozásokon túl minden napra jutott egy kis érdekesség, játék és szórakozás: interaktív kincskereső, cserépmanó festés, kirándulás Bajára vagy tábori lekvár készítése.

A záróesten bemutatásra kerültek a hét során tanult táncok és népdalok, majd a harmonikazenekar szórakoztatta a közönséget. A hét programjait bemutató színes beszámoló után a játékok és vetélkedők legeredményesebb résztvevői kis ajándékokat vehettek át, majd táncházzal zárult az utolsó nap.

A hét zenei vezetője Umstädter Ervin harmonikatanár volt, az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott program szervezésében Krammné Mezei Anikó és Acélné Göndöcs Szilvia tevékenykedtek.

Acél Réka – Beck Bernadett Metz Sára

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo