Napközis Tánctábor 2.0 a Saarer Tanzgruppe-nál

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Tavaly a koronavírus okozta bizonytalan helyzetben úgy határozott a Saarer Tanzgruppe, hogy az éves tánctáborát napközis keretek között, Száron rendezi meg. A német nemzetiségi hagyományokra fókuszáló napközis tábor nagy sikert aratott, így 2021 augusztus elején következett a folytatás.

IMG_3736

A tábor hetében a Saarer Tanzgruppe fiataljai szórakoztatták a táborozókat a legkülönfélébb programokkal. Természetesen a középpontban a tánc állt, így a gyerekek a tánclépések gyakorlása mellett egy koreográfiát is megtanultak a próbák alkalmával. Mivel a tábor szomszédságában volt a Szári Tájszoba, nem maradhatott el annak meglátogatása. A helyi Német Nemzetiségi Önkormányzatnak köszönhetően a gyerekeknek lehetőségük volt megnézni és kipróbálni számos régi tárgyat is. A modernebb programok, mint habparty vagy csillámtetkózás mellett a helyi hagyományokkal is megismerkedtek a táborozók: többek között hagyományos diós stanglit készítettek, és részt vettek egy a falut bejáró akadályversenyen is. A kirándulós napon a Budakeszi Vadasparkba látogatott a csoport.

Egy tábor elképzelhetetlen valamilyen emléktárgy nélkül, így minden résztvevő készíthetett egy saját mintás tornazsákot és kipróbálhatták az anyagokra használható nyomdákat is. A tábort egy közös délután zárta Újbarkon. A Tájház megtekintését játék és tánc követte a kertben, amelyhez a zenét a Saarer Drei zenekar biztosította.

Ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek, aki valamilyen formában hozzájárult a tábor megvalósításához, amit a Bethlen Gábor Alapkezelő (NTAB-KP-1-2021/1-000508-VAL) is támogatott.

Nagy Viktória

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo