Nagy sikert aratott a német színház a Jelen/lét Fesztiválon

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Kétszer is láthatta a közönség a Jelen/lét – Nemzetiségi Színházi Fesztivál keretében szeptember 7-én a Magyarországi Német Színház „A kis herceg” című produkcióját.

A szeptember 6-12. között zajló fesztivál nemcsak a nemzetiségi színházak, hanem a közönség számára is fontos esemény. Hiszen a nemzetiségi társulatoknak lehetőségük nyílik bemutatkozni a Nemzeti Színházban, a közönség pedig a legkülönbözőbb előadásokat tekintheti meg általában az adott nemzetiség anyanyelvén (illetve magyarul feliratozva). A Jelen/lét Fesztivál egy kivételes alkalom arra, hogy az érdeklődők és a szakma is megismerhessék  a nemzetiségi színházkultúra sokszínűségét.

IMG_9197

Ezen a kedden a Magyarországi Német Színház a Szabó K. István által rendezett „A kis herceg” című előadását hozta a fővárosba. A színészek, Sipos Eszter (a kis herceg) Boglári Tamás (pilóta, kígyó, király, geográfus, iszákos), Paula Donner (rózsa, üzletasszony, róka) és Palya Noémi (váltóőr) kiváló és sokszínű játéka lenyűgözte a közönséget. Az előadás, ami önmagában is egy installáció, igazán érdekes feldolgozása Elisabeth Vera Rathenböck darabjának, amit Antoine de Saint-Exupéry műve alapján írt. A rendező a kis herceg körül felbukkanó karaktereket emberként ábrázolja, illetve a dialógusok mellett a fantázia és a benyomások által mesél a barátságról és emberségről.
Az előadást követően Rebekka Bareith, a színház drámapedagógusa beszélgetett a közönséggel a látottakról, a nézők kedvenc jeleneteiről, valamint a karakterekről, illetve megválaszolta a publikumban ülők kérdéseit is.

Régi kívánság már, hogy a Magyarországi Német Színház rendszeresen vendégeskedjen a fővárosban. De ameddig ez megvalósul, érdemes elutazni Szekszárdra, ahol a társulat saját kőszínházában fogadja estéről-estére  nagy szeretettel a közönséget.

Szöveg-fotó: Ambach Mónika

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo