Sikeres szüreti mulatságot tartottak Vértesbogláron


Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Nagyszerű hangulatú hétvégén vannak túl a vértesbogláriak és az érdeklődő vendégek. Szeptember 2. és 5. között nagy volt a nyüzsgés a falu központjában található kultúrház környékén, ahol már csütörtök este megkezdődtek az előkészületek a szombaton tartott szüreti felvonulásra és bálra. Kicsik és nagyok, táncosok, tűzoltók és barátok segítségével a kultúrterem mellé egy nagy rendezvénysátor került felállításra, ugyanis a bál népszerűségének köszönhetően kinőtte a Művelődési Ház rendezvénytermét. Díszes traktorok, kék-fehér szalagok és rozmaringok varázsolták hangulatossá a helyszínt.

IMG_4785

Szombaton 17 órakor indult a felvonulási menet Kedves-Magosi Lilla által vezetett lovasokkal, lovas kocsikkal, hintóval és két nagyobb traktorral, melyek közül az egyiken Major István vitte a traktorozni vágyókat, a másikat pedig Sztányi István polgármester vezette. Ezen foglalt helyet az Eber Kapelle zenekar, akik a menetben és a bálban feleltek a tőlük már megszokott kiváló hangulatért.

IMG_4788

A menetnek öt megállóhelye volt, ahol az érdeklődők kisbírónk köszöntője után a szüreti táncot nézhették meg, melyben idén is szerepeltek falubeli vendégtáncosok. Eközben a helyi és a környékbeli pincegazdák által felajánlott borokból fogyaszthattak – ki egy, ki több pohárral. Az állomásokon helybeli asszonyok és lányok által készített sütemények is várták a vendégeket. Köszönjük szépen, hogy megmutatták, milyen is a vértesboglári vendégszeretet!

A bál 20 órakor a Boglarer Weiße Rosen Tanzgruppe nyitótáncával kezdődött. A táncparkett egész éjjel tömve volt, csak a 23 órakor megtartott tombolahúzás szakította félbe egy rövid időre a mulatságot.

Köszönjük mindenkinek a segítségét, aki bármilyen formában hozzájárult a rendezvény létrejöttéhez. Reméljük jövőre is hasonlóan nagy sikert fog aratni az akkor már hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Vértesboglári Szüreti Felvonulás és Bál.

Boglarer Weiße Rosen Tanzgruppe


Fotók: Rátkai Zoltán

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo