Új titkárságvezető dolgozik az MNOÖ Hivatalában

Forrás: LdU
Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Előfordult már, hogy telefonon hívta az MNOÖ budapesti hivatalát? A kedves hang, amely üdvözölte Önt, valószínűleg a titkárság előző vezetőjéé, Török-Marlok Jessicáé volt, akinek azonban hamarosan gyermeke születik, ezért szülési szabadságra ment. A helyét augusztus 23-tól Csordás Krisztina vette át, aki magyarországi német körökben cseppet sem ismeretlen.

241105767_3003132626613837_4916154710680404450_n

– Azt hiszem, bátran állíthatom, hogy az eddigi életemet magyarországi német közegben éltem – meséli az új titkárságvezető. – Hartáról, egy magyarországi német faluból származom, édesanyám oldaláról német nemzetiségi származású vagyok. Évekig tagja voltam a Hartai Hagyományőrző Kulturális Egyesület tánccsoportjának és a Bács-Kiskun Megyei Német Önkormányzatnak is. Jelenleg a Magyarországi Német Gyerekekért Egyesületben (VUK) tevékenykedem.

Már a korábbi munkahelyeim is mindig a német nyelvhez voltak köthetők. A Deutsche Telekom IT Solutions ügyfélszolgálatán dolgoztam, onnan váltottam a Magyarországi Német Gyermekekért Egyesülethez, majd a bajai Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjához. Ezen évek alatt gyerekekkel és fiatalokkal foglalkoztam. Mindig fontosnak tartottam, hogy a munkahelyeimen többekkel kapcsolatot tartva, csapatban dolgozhatok.

A magyarországi német közösség mindig is fontos volt számomra, Budapest pedig csábító. Úgy érzem tehát, hogy ez a munka igazán illik hozzám, hiszen továbbra is nemzetiségi területen dolgozhatok, de már a fővárosban, szóval minden remekül passzol. Titkárságvezetőkét széles és sokrétű a munkaköröm, szerteágazóak a feladataim. Elsősorban irodavezetői tevékenységeket végzek, emellett pedig a hivatali kollégáimat támogatom, de úgy tűnik, sok egyéb igencsak izgalmasnak és változatosnak tűnő feladat is vár rám, amelyeket örömmel fogadok.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo