Kiállítással egybekötött közmeghallgatást tartottak Babarcon




Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A Babarci Német Nemzetiségi Önkormányzat 2021. október 8-án tartotta meg az éves közmeghallgatást, amelyen képviselőtestületünk tájékoztatta a község lakosait a működéshez kapott, illetve a szerzett forrásokról, valamint a kiadásainkról.

244526912_422607855880842_7135090376502308962_n

Egy prezentációban bemutattuk az előző évben és időszakban folytatott tevékenységeinket. Számos projektünk közül a nagyobbak között említendő az online adventi kalendáriumunk létrehozása, ablakdíszítés, amikkel a lezárások miatt elmaradt karácsonyi műsorokat helyettesítettük, továbbá tánctábort szerveztünk, részt vettünk Császártöltésen a Sváb Ételek Fesztiválján, befejeztük egy útmenti kereszt felújítását, támogatásokat biztosítottunk intézményeknek és civil szervezeteknek. Beruházásként a település megújuló játszóteréhez járulunk hozzá nagyobb összeggel.

244474012_373451971138837_1960579311798367164_n

Jövőbeni terveink között egy programsorozat, ami havi egy alkalommal a Svábházban kerül megrendezésre, együttműködve a Babarci Heimat Egyesülettel ünnepnapokhoz, jeles napokhoz kötődő sváb hagyományokat szeretnénk feleleveníteni, valamint egy a német nemzetiségi gyökereinkhez, történelmünkhöz kapcsolódó előadássorozatot is tervezünk, továbbá a kicsiknek – 0-3 éves korosztálynak – Hangolódó címmel német mondókás, énekes foglalkozást szervezünk havi rendszerességgel.
A nyugalmas pandémiás időszak után szeretnénk kicsit felpezsdíteni a kulturális életet Babarcon, hiszen az itt élők igénylik és meg is szokták már, hogy mindig van valamilyen program, helyben adott a szórakozási lehetőség. Ezenfelül természetesen szeretnénk megrendezni a hagyományos programjainkat, mint például az adventi koncertet, a BabArc fesztivált, a búcsúfa állítást.

A prezentáció után a jelenlévők megtekinthették a Blickpunkt vándorkiállítást. A fotókat a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár bocsátotta rendelkezésünkre. A fotópályázaton községünk lelkes fotósai is minden évben részt vesznek a szebbnél-szebb és ötletesnél ötletesebb képeikkel, és melyen az évek alatt több babarci díj is született.

A tavalyi évhez hasonlóan az idei közmeghallgatás is egy kellemes beszélgetéssel zárult.

Stefánné Simon Andrea

Ajánlott hírek