Őszi kirándulás Geresdlakra és Himesházára

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A Lenau Ház által szervezett őszi kirándulás ezúttal a gőzgombóc és a kiállítások falujába, Geresdlakra vezetett. A többségében magyarországi németek által lakott település 20 kilométerre északnyugatra fekszik Mohácstól, a Geresdi dombságon.

Kezimunkak

Schulteisz Margit és Schenk Angéla, mint házigazdák fogadták a pécsi Lenau Egyesület tagjait. Schenk asszony nagy szívvel és odaadással vezetett végig a babamúzeumon, és érdekes információkkal szolgált a kiállításokról. A látogatók nagy lelkesedéssel csodálták meg a gyönyörű kézimunkákat, a fej- és vállkendőket, valamint a mézeskalács falut, amelyet minden évben frissen sütnek és gondosan újra felépítenek. Az értékes kézimunkákat nagy becsben tartják a geresdlakiak és az érdeklődők széles köre számára hozzáférhetővé teszik.

A kiállítások megtekintése után a program a szomszédos Himesházán folytatódott. Itt finom ebéddel és házi almás rétessel várták a csoportot, majd a kirándulók megtekintették az orosz munkatáborokba elhurcolt áldozatok tiszteletére emelt emlékművét, valamint a nemrégiben felújított Kisboldogasszony-templomot.

A résztvevők az „Ein Kind Mariens…” kezdetű egyházi ének gyönyörű dallamával búcsúztak.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo