Stadtrallye2021 – Ismerd meg Pécs (magyarországi) német arcát!




Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Október 5-én került megrendezésre a Lenau Ház immár hagyománnyá vált városismereti vetélkedője, amelyen hat pécsi középiskola mintegy 120 tanulója vett részt. A csapatok interaktív feladatokon keresztül ismerhették meg a (magyarországi) német művészek és személyiségek városra gyakorolt ​​hatását. A feladatlapok segítségével olyan témákat dolgoztak fel, mint a Vilmos püspök és Nagy Lajos király által kezdeményezett egyetemalapítás, Koch Valéria magyarországi német költőnő munkássága, a magyarországi németek kitelepítése és elhurcolása, valamint Pécs és Fellbach 35 éves partnerkapcsolata. A diákoknak a tudásuk mellett a kreativitásukra is szükségük volt. Több helyen fotókat kellett készíteniük, majd a Széchenyi téri járókelőktől német jövevényszavakat gyűjteni.

007_StadtRallye_20211005_NNFoto

A vetélkedő résztvevői csodálatos őszi napsütésben élvezhették a belvárosi sétát, miközben ügyesen teljesítették a kihívásokat. Ezt jól tükrözték a végeredmények is, hiszen szoros volt a verseny az első helyért.

Az első helyet a Trautmannschaft csapat szerezte meg a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumából, ahonnan összesen tizenegy csapat jelentkezett! A győztes csapat tagjai Trautmann Botond, Preisendorf Andor, Ribányi Lőrinc, Szántó Donát, és Légrádi Mira voltak. Tanáruk: Őrfi Gáspár.

042_StadtRallye_20211005_NNFoto

Második helyezett a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma Gummibärchen 2.0 csapata lett, amiben Komócsi Abigél, Végh Csenge, Mester Álmos, valamint Laki Menyhért versenyzett. Tanárnőjük: Czimmermann Csilla.

A harmadik helyet a Koch Valéria Gimnázium Superteam csapata szerezte meg. Tagjai Bánáti Gréta, Till-Halász Florina, Putler Zóra, Gász Anna és Vadas Márk voltak. Tanárnőjük: Hertrich Ágnes.

A versenyt Amrein Mátyás, az ifa (Institut für Auslandsbeziehungen – Külföldi Kulturális Kapcsolatok Intézete) kulturális asszisztense, és Kramm Anikó, a Lenau Ház programkoordinátora, szervezték, továbbá Szanyi Márton és Rudolf Levente, a PTE BTK német szakos hallgatói, valamint Sarah Bischoff Erasmus-hallgató működött közre. A városismereti vetélkedőt a Német Nagykövetség Budapest és a Baranyai Német Önkormányzatok Szövetsége támogatta.

Fotók: Hubay József | NNFoto

Ajánlott hírek