Várják javaslataikat a „Magyarországi Németségért Arany Dísztű“ kitüntetésre

Forrás: LdU

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata 1995. decemberében alapította meg a magyarországi németség legmagasabb kitüntetését, a Magyarországi Németségért Arany Dísztűt.

Ehrennadel-PreistragerInnen_v.l.n.r._Dr._A._Toth_M._Lang_E._Horvath

A kitüntetést minden évben olyan magyarországi németek, más magyar állampolgárok ill. külföldiek kaphatják meg, akik:

  • a magyarországi németség érdekében kiváló tevékenységet folytattak,
  • Magyarországon vagy külföldön végzett tevékenységükkel hozzájárultak a nyelv, az anyagi és szellemi kulturális örökség, az itteni németség történelmi hagyományainak megőrzéséhez, illetve más módon segítették elő a német nemzetiség fennmaradását.

Három kitüntetés kerül kiosztásra.

A kitüntetés odaítélése:

  • Minden magyarországi német személy is tehet javaslatot a kitüntetettek személyére.
  • A javaslatot a települési német nemzetiségi önkormányzaton keresztül kell az illetékes megye német nemzetiségi önkormányzatok szövetségéhez (Budapesten a Fővárosi Német Önkormányzatnak) benyújtani. A megyei német nemzetiségi önkormányzatok szövetsége illetékes testülete a hozzá beérkezett felterjesztésekről dönt, és a legnagyobb támogatást kapott javaslatot a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata elnökének megküldi.
  • A kitüntetést a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata Közgyűlése ítéli oda.
  • Kérik, hogy javaslataikat 2021. október 29-ig küldjék el a regionális irodákon keresztül a megyei német nemzetiségi önkormányzatok szövetségeihez, hogy időben sor kerülhessen az előkészületekre.

A javaslatot német nyelven kell benyújtani, és a következő információkat kell tartalmaznia: a jelölt neve, életkora, születési helye, lakhelye, címe, foglalkozása, valamint a jelölt különleges érdemei, továbbá a jelölő szervezet vagy magánszemély neve.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo