ENSZ-előadás az Audi Hungaria ÁMK-ban

Forrás: AHS

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A győri Audi Hungaria ÁMK-ban október 18. és 22. között zajlott a „Jövőképek hete“ programsorozat első, a „Felelősségtudatos cselekvés a globalizált világban“ című szakasza. Az intézmény összes évfolyama aktívan módon foglalkozott a témával.

UN-Praesentation-11

A médiában sokmindent látunk és hallunk különböző, idegen országokban zajló ENSZ-missziókról, de csak ritkán van lehetőségünk olyan emberekkel beszélgetni, akik aktívan részt vettek ilyen küldetésben. A 12.a osztályos diákok Kennel tanár úr történelem óráján hallhatták Rumbach alezredest, aki a közép-afrikai köztársasági bevetése során szerzett tapasztalatairól tartott előadást.

A MINUSCA elnevezésű békefenntartó misszió célja az ország támogatása a stabilizációjáért tett erőfeszítéseiben és a civil lakosság védelmezése. A 2015-ben és 2016-ban Magyarország is közreműködött ebben a küldetésben.

UN-Praesentation-02

Rumbach alezredes egy prezentáció keretében beszélt tapasztalatairól, és számolt be a távoli országról. A missziót megelőző szörnyű harcokat és erőszakos cselekményeket ugyanúgy ismertette, ahogy a küldetés közben felmerült problémákat is, mint például a civil lakosság védelmezését, a konfliktusokban érintett felek közötti közvetítést és a kormány támogatását.

A diákok az előadás során mélyebb betekintést nyerhettek a távoli, idegen országban élő emberek nehéz életébe, ugyanakkor közelebbről megismerhették a magyar tiszt hivatását és feladatait, amelyek a világközösség szolgálatában működő ENSZ-küldetést jellemzik.

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo