Treffpunkt am Vormittag

Német nyelvű magazinműsor friss hírekkel, információkkal, érdekességekkel, rendezvényekről történő beszámolókkal a német nemzetiség életéből. Sok német nyelvű modern és hagyományos zenével.
Adás: minden nap 10:00-12:00, MR4 – Nemzetiségi Adások (AM 873, 1188)

http://www.mediaklikk.hu/musor/nemet-nemzetisegi-musor/

Az Interneten keresztül élőben hallgatható adás az alábbi weboldal “ÉLŐ” menüpontja alól elérhető:

www.mediaklikk.hu

A Magyar Rádió első, a német ajkú nemzeti kisebbség számára készített német nyelvű adása 1956 szilveszter éjszakáján hangzott el. A műsoridő azóta napi két órára bővült, és az országos sugárzásnak köszönhetően az adások az egész ország területén elérhetőek.

Műsorunkat minden nap 10 és 12 óra között követítjük, ami napjainkban, figyelembe véve a rádiózási szokásokat, igen jó adásidőnek számít. Talán ennek is köszönhető, hogy jelentős hallgatótáborunk van. Vasárnapi kívánságműsorunk kifejezetten sikertörténet, a magyarországi németek minden csoportjához eljut, és az országos sugárzás megindulása óta egyre népszerűbb. A szerkesztőség jó kapcsolatokat ápol a magyarországi németek különböző szervezeteivel és önkormányzataival, az oktatási intézményekkel éppúgy, mint a különböző egyházakkal. Európában egyedülálló módon minden második vasárnap élőben közvetít német, tehát kisebbségi nyelven celebrált misét a pécsi Belvárosi templomból. Ezzel együtt a hírek, tudósítások javát a mindennapok témái adják: az egyesületek, települési közösségek élete, a kultúra ápolása, az anyaországhoz fűződő kapcsolatok és természetesen a német kisebbség életétét érintő politikai kérdések.

Forrás:
http://nemet.radio.hu

A német nemzetiségi szerkesztőség (tv és rádió) elérhetőségei:

Stúdió telefonszáma: +36-72-525-008

Szerkesztőség telefonszáma: +36-72-525-081

E-mail: nemet@radio.hu

Postacím: 7634 Pécs, Rácvárosi u. 70.

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo