MAGYARORSZÁGI NÉMET VAGY. VÁLLALD!

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata (MNOÖ) országos német listával száll versenybe a szavazók bizalmáért. A célja az, hogy minél több választópolgár felhatalmazásával szószóló helyett teljes jogú német nemzetiségi képviselőt delegáljon a parlamentbe. Ennek beteljesülése történelmi jelentőségű lenne, a hasznát az egész német közösség érezné, egy képviselő ugyanis sokkal szélesebb jogi és politikai lehetőségekkel élve szállhat síkra a Parlamentben népcsoportja érdekeiért. Regisztráljon Ön is a német nemzetiségi névjegyzékbe, majd a választásokkor szavazzon a német listára!

Ismerje meg az MNOÖ választási programját! >>>

Nézze meg, kik a jelöltjeink! >>>

〰〰

Ahhoz, hogy ez sikerülhessen, összesen mintegy 40 ezer választópolgárnak kell regisztrálnia, azaz felvetetnie magát a német nemzetiségi választói névjegyzékbe.

Megmutatjuk, hogyan regisztrálhat >>>

〰〰

A választás sikeres lebonyolítása érdekében szükséges, hogy a választások résztvevői az alkalmazandó jogszabályok tekintetében felkészültek legyenek. Ehhez nyújt segítséget az alábbi tájékoztató azzal, hogy a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata hivatali apparátusa, a parlamenti szószóló és munkatársai a továbbiakban is közvetlenül és készséggel állnak a választók és az aktivisták rendelkezésére.

Tájékoztató választóknak és aktivistáknak >>>

〰〰

Letölthető dokumentumok

Tájékoztató a 2018. évi országgyűlési képviselőválasztáshoz >>>

Választási határidők a 2018. évi országgyűlési választásokhoz >>>

Logó >>>

 

Az MNOÖ stratégiája 2020-ig >>>

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata stratégiája 2020-ig a fontosabb célkitűzéseket és fejlesztési irányokat fogalmazza meg.

Gyökerek és Szárnyak >>>
A magyarországi németek nevelési, oktatási és közművelődési programja azokat az általános alapelveket és eszméket fejti ki, amelyek iránt a magyarországi német nevelési, oktatási és közművelődési rendszer elkötelezve érzi magát, és amelyek alapján a jövőben építkezni kíván.

 

 

© 2004 - 2017 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo