Emlékmise

Forrás: Zentrum

J. G. Czurda plébános születésének századik évfordulója alkalmából június 15-én vasárnap, 9 órakor Mautern an der Donau plébániatemplomában emlékmisére kerül sor. Czurda még élő „védencei” a Sankt Pölten-i egyházmegyéből minden érdeklődőt várnak az istentiszteletre.

A budapesti és stuttgarti St. Gerhardswerk koszorút helyez el a templomban lévő emlékkőnél. Más program nem szerepel a tervekben, de a „Czurda-barátok” résztvehetnek egy közös ebéden, hogy megosszák egymással emlékeiket.

J. G. Czurda atya 1908. június 14-én született az alsó-ausztriai Perzendorfban. 1963. szeptember 1-jén hunyt el Kronburgban, hosszú betegség után, mégis váratlanul. A szeptember 5-i mauterni ünnepélyes búcsúztató után a Hausleitenben helyezték örök nyugalomra.

Czurda atya más egyházi tevékenysége mellett Ausztriában és Magyarországon számos hallgatót támogatott az általa alapított „Werk heimatloser Priesterstudenten”” (Hontalan Teológushallgatók Egyesülete) segítségével, ezáltal sokuknak tette lehetővé a papi pályára lépést.

További információkért forduljanak Anton Merli MA-hoz.

Mail: merli@utanet.at

Tisztelt érdeklődők!

Hogy kényelmesen és kedvező áron tudjanak Magyarországról a helyszínre utazni, egy vagy több utazó társaságot célszerű alakítani. Kérjük, jelezzék nekünk, amennyiben autóval érkeznek, illetve szívesen utaznának autóval, hogy megpróbálhassuk az igényeket és az ajánlatokat összeegyeztetni.

Baráti üdvözlettel:

Bitter Ákos

E-mail: Akos.Bitter@arcor.de

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo