A Magyarországi Német Színház 25 éve

Forrás: Bibliothek.hu

fennállásának 25. évfordulóját. Ebből az alkalomból a DBU évkönyvet jelentetett meg, amely összefoglalja eddigi tevékenységét.

die_25_jahre_der

Frank Ildikó intendáns előszavát köszöntők követik: Dr. Puskás Imréé, a Tolna Megyei Közgyűlés elnökéé, Heinek Ottóé, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnökéé és Claudia Nowotny rendezőé. Mindhárman kiemelik a színház fontosságát a magyarországi német kulturális életben. Az ezt követő fejezetek röviden bemutatják a szekszárdi színjátszás, a DBU illetve a jelenlegi színházépület történetét.

A történeti összefoglaló után a kötet felsorolja a DBU valamennyi produkcióját (2008 végéig) azok legfontosabb adataival, túlnyomórészt a szereposztást és egy-egy fotót is közölve. Az évkönyv tartalmazza a színház eddigi munkatársainak névsorát: színészekét, rendezőkét és a technikai személyzetét egyaránt.

Különösen érdekes és hasznos a sajtójegyzék, amely a DBU-ról szóló cikkek bibliográfiai adatait tartalmazza, 1982-től 2002-ig a Tolna megyei, 2003-tól az országos és nemzetközi sajtót is feldolgozva.

A tetszetős küllemű évkönyvet ajánljuk mindazoknak, akik szívesen felfrissítenék emlékeiket a különösen megragadó előadásokról, de azoknak is, akik csak a közelmúltban ismerkedtek meg a Magyarországi Német Színházzal.

Die 25 Jahre der Deutschen Bühne Ungarn = A Magyarországi Német Színház 25 éve
Szekszárd : Magyarországi Német Színház, 2009
110 o. ; ill.
Nyelv: német-magyar

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo