Így találkozott Zsámbék, Pusztavám, Taksony, Dunaharaszti és Újhartyán

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Májusfa-állítás Újhartyánon

Egyesületünk, a Hartyáni Sváb Fiatalok Baráti Köre immáron második alkalommal szervezte meg közös májusfa-állítását Újhartyán központjában. Gyermekkorunk óta útnak indulunk április 30-án éjszaka, hogy a „szeretett” lányokat szebbnél szebb májusfákkal örvendeztessük meg. Régebben Újhartyán három kocsmájának udvarán is állították fát május 1-jén, sajnos ez a szokás az idők során megszakadt. Ezt a régi hagyományt vettük alapul a rendezvény szervezésénél, mikor előző évben sikeresen felélesztettük azt.

Majális 587

A tavalyi év sikere után elhatároztuk, hogy a hangulatos eseményt kultúrprogrammal és utcabállal is kiegészítjük. Ezért kértük fel a zsámbéki Lochberg Tánccsoportot és a Pusztavámi Német Nemzetiségi Tánccsoportot, hogy látogassanak el rendezvényünkre. A jó hangulatért rajtuk kívül a taksonyi Heimatklang zenekar is gondoskodott, sőt, néhány dunaharaszti barátunk is eljött hozzánk. Egyedül az idővel nem volt szerencsénk, az utcabált a tájház régi-új pincéjébe kellett áthelyeznünk. Örülünk, hogy a rossz idő ellenére a városból és környékről sok érdeklődő látogatott ki a rendezvényre, hogy megtekintsék a májusfa felállítását, a tánccsoportok színvonalas műsorát és a végén körbetáncolják a fát.

Majális 613

Többen a program után ellátogattak a bálba is, ahol mindenki remek hangulatban tölthette el velünk és a kultúrcsoportok fiataljaival az estét.


Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Újhartyán Város Önkormányzatának az anyagi feltételek biztosításáért, valamint minden résztvevőnek és szereplőnek, hogy hozzájárult ennek a csodaszép májusi nap megvalósításához.

Surman-Majeczki Martin

Videó: MAGTelevizió

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo