A gyerekek nézőpontja

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát !

Az orosházi Eötvös József Katolikus Általános Iskola és Óvodában nyílt meg október elsején a Blickpunkt-vándorkiállítás. Az ünnepségen közel 120 óvodás és kisiskolás, valamint szüleik és nagyszüleik vettek részt. 

2015. OKT. 006

Miután az intézmény igazgatója, Bicsánszky József köszöntötte a megjelenteket, Dr. Formann István, Orosháza Város Német Nemzetiségi Önkormányzatának 2. elnöke, illetve a rendezvény helyi szervezője, mutatta be a Képek versenyét, amelynek anyagából a vándorkiállítás készült.

2015. OKT. 004

A Blickpunktot, ami magyarul nézőpontot jelent, a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ (Zentrum) indította el 2008-ban. A versenyt azóta minden év őszén megrendezik. A felhívás amatőr és profi fotósokat céloz meg, hogy három kategóriában – aktuális fotó, archív kép, képeslap – mutassák be képeiken a magyarországi németséget. Eddig több mint 2200 fényképet sikerült összegyűjteni. A verseny legszebb alkotásaiból minden évben vándorkiállítást állítanak össze a Zentrum munkatársai, amely aztán beutazza az országot. Jelenleg 48, a németek ünnep- és mindennapjait bemutató kép látható Orosházán.

Iványi János esperesplébános áldása után Dr. Abonyi Lajos, az NNÖ 1. elnöke nyitotta meg a tárlatot. A gyerekek kíváncsian nézegették a képeket, gyönyörködtek a részletekben, okostelefonjaikkal még le is fotózták a fotókat, hogy emlékeiket saját nézőpontjukból is megőrizzék.

A kiállítás munkanapokon látogatható október 22-ig.

Ambach Mónika

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2022 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo