Új elnök és két új baráti kör

Forrás: GJU

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A Magyarországi Német Fiatalok Közössége az idei közgyűlését Baján, a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjában tartotta meg. A mostani ülés viszont több szempontból is kiemelkedik a többi közül.

image00005

A közgyűlésen először a szokásos témák hangoztak el, mint a 2016-ban sikeresen lezárt programok, illetve a még előttünk álló rendezvények bemutatása. A pénzügyi beszámoló után a multiplikátorokról esett szó, akik önkéntes munkájukkal segítik az egyesületet. Jelenleg 12 ilyen lelkes fiatal tevékenykedik az egyesületben, az ország különböző részeiből. A közgyűlésen az egyes baráti körökből is jelen voltak tagok, akik a saját rendezvényeikről számoltak be. Így hallhattunk beszámolót a zsámbéki, a budapesti, az újhartyáni illetve a leendő mohácsi baráti köröktől.

image00012

De miért is volt a közgyűlés olyan különleges?

Két új baráti kör is csatlakozott a Magyarországi Német Fiatalok Közösségéhez: Vecsés és Szigetszentmárton. A két baráti kör a közgyűlésen mutatkozott be először, és a jövőbeli terveikről, céljaikról számoltak be, valamint azonnal meg is hívták az egyesület tagjait a közelgő eseményeikre. Mindig nagy öröm számunkra, amikor ilyen erős közösségek gyarapítják az egyesületünket. A belépésükkel sokkal gazdagabbak lettünk! Köszönjük a barátságotokat és a bizalmatokat! A közgyűlés másik csúcspontja az elnökválasztás volt. Matoricz Tekla, aki 4 éven át volt az MNFK elnöke, lemondott, és új elnökként Jordán Blanka lett megválasztva. Köszönjük Matoricz Teklának a sokéves munkáját, és reméljük, hogy a sok rendezvényen találkozunk még vele.

image00014

Új elnökünket büszkén mutatjuk be:

„Jordán Blanka vagyok, a Magyarországi Német Fiatalok Közösségének új elnöke. Nagy öröm és megtiszteltetés számomra, hogy átvehetem ezt a pozíciót.

2014 óta aktív tagja vagyok az egyesületünknek, eddig is segítettem az elnökség munkáját multiplikátorként. Az utóbbi években számos rendezvényen vettem részt mint szervező., és úgy gondolom, nagyon sok tapasztalatot szerezhettem ez idő alatt.
A magyarországi német kultúra és szokások régóta érdekelnek, és mivel egy sváb faluban, Palotabozsokon nőttem fel, ismerem is őket. Régebben tagja voltam a helyi tánccsoportnak is, mely sajnos azóta már megszűnt.

Elnökként szeretném továbbra is sikeresen lebonyolítani a rendezvényeinket, az alelnökök, multiplikátorok és az önkéntesek segítségével, valamint néhány rendezvényt megújítani. Célom, hogy minél több fiatalt elérjünk és megismertessük velük az MNFK-t. Fontosnak tartom azt is, hogy elnökként képviselhetem a magyarországi németeket.

Úgy gondolom, alkalmas vagyok erre a feladatra, és bízok a további sikeres együttműködésben az MNFK partnereivel.”

Emmert Bettina – Surman-Majeczki Martin
alelnökök

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo