A regisztrációról

Forrás: LdU

logo_ungarndeutsch_kicsi_cmyk

FIGYELEM! A regisztráció a 2018. évi országgyűlési választásokra lezárult, ugyanakkor a választópolgárok továbbra is kérhetik felvételüket a nemzetiségi névjegyzékbe, hogy a 2019. évi önkormányzati és a 2022. évi parlamenti választásokkor a nemzetiségükre szavazhassanak. 

◎◉◎

2018 tavaszán ismét országgyűlési választások lesznek Magyarországon. Miért különösen fontos ez nekünk, magyarországi németeknek?
Mert lehetőségünk nyílik arra, hogy ezúttal teljes jogú képviselőt juttassunk a parlamentbe.

Mi szükséges ahhoz, hogy elérjük a célunkat?
Az, hogy a hazai német közösség megértse az ügy fontosságát, higgyen, bízzon, összefogjon és cselekedjen: mindenki vetesse fel magát a német nemzetiségi névjegyzékbe, majd szavazzon a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata listájára.

Mit kell ehhez tennünk?

  1. Mindenekelőtt fel kell vetetnünk magunkat a német nemzetiségi névjegyzékbe – azaz regisztrálnunk kell. Csakis így szavazhatunk a német listára!
  2. Aztán el is kell mennünk szavazni, és a német listára kell voksolnunk.

Hogyan regisztrálhatunk?
Senki nem fogja hivatalosan megkérdezni tőlünk, hogy fel kívánjuk-e vetetni magunkat a német nemzetiségi névjegyzékbe. A regisztráció kezdeményezése tehát a saját felelősségünk.

Regisztrálhatunk személyesen vagy levélben, mégpedig a lakhelyünk szerinti polgármesteri hivatalban: ez esetben egy egyszerű papíralapú űrlapot kell kitöltenünk.

Emellett a Nemzeti Választási Iroda honlapján online is regisztrálhatunk az alábbi linken >>>

Screen Shot 2018-01-05 at 11.18.39

A kérelem kitöltése egyszerű. Fontos, hogy miután az „A” pontban kiválasztottuk a német nemzetiségi névjegyzékbe való felvétele iránti kérelmet, feltétlenül ikszeljük be a „B” pontot is! Csakis így szavazhatunk az országgyűlési választásokon a német listára! Az űrlapot pontosan kell kitölteni! (A helyes regisztráció lépései megtalálhatók a www.wahl2018.hu honlapon közzétett összefoglalóban.)
A határozatot az Ön által megadott címre fogják postázni.
Regisztrálni 2018. március 23-án pénteken, 16.00 óráig lehet!

Milyen jelöltek szerepelnek a német listán?
A német listát a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata állította, amelyre 28 képviselőjelölt került fel a megyei szervezetek javaslatai alapján. A lista első öt jelöltje – az ő neveik szerepelnek majd a szavazólapon:
1. Emmerich Ritter
2. Otto Heinek
3. Ibolya Englender-Hock
4. Josef Manz
5. Kinga Gáspár

Mikor szavazhatunk a német listára?
2018. április 8-án (vasárnap), amikor az országgyűlési választások lesznek.

Hány szavazatot adhatunk le?
Összesen kettőt: egyet egyéni jelöltre, és egyet – pártlista helyett – a német nemzetiségi listára.

Ki lehet majd a parlamenti képviselőnk?
A lista első helyén álló Emmerich Ritter / Ritter Imre.

Ki Ritter Imre?
Ritter Imre 2014 óta parlamenti szószólóként képvisel bennünket az Országgyűlésben. Az Észak-Magyarországi Német Önkormányzatok Szövetsége elnöke, 1999-2014 között az MNOÖ Közgyűlés tagja, a Pénzügyi és Ellenőrző Bizottság elnöke. Budaörsön született, és ott élő könyvvizsgáló és adótanácsadó.

A regisztrációval és a választásokkal kapcsolatban további részleteket talál a www.wahl2018.hu honlapon. Kövessen bennünket a Facebook-on is: https://www.facebook.com/Landesselbstverwaltung

Azt reméljük, hogy minél többen választják elvből a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata listáját. Hisszük azonban, hogy a német lista vállalható alternatíva lehet azok számára is, akik egyetlen politikai párt listájára sem szavaznak meggyőződésből, jó szívvel.

Fogjunk össze, mutassuk meg, hogy együtt erősek vagyunk! Sikerülhet!

(Frissítve: 2018. március 28.)

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo