In Tarian dahaam

Forrás: Zentrum

2017. december 13., szerda, 18.00 óra
Magyarországi Németek Háza (1062 Budapest, Lendvay u. 22.)

Borító


Otthon Tarjánban – egy sváb falu a fiatalok szemével

Tarján, a Gerecse hegység idilli medencéjében fekvő Komárom–Esztergom megyei község ebben az évben ünnepli német lakosai betelepülésének 280. évfordulóját. Ezen indíttatásból a 17 éve alapított Tarjáni Német Nemzetiségi Egyesület saját kezdeményezésben egy albumot jelentetett meg, amely 100, helyenként vidám, helyenként elgondolkodtató képen keresztül dokumentálja a tarjániak mai, még mindig sváb gyökereik által meghatározott életet a fiatalok szemével.

Az album egyrészt főhajtás az elmúlt generációk előtt, melyek örökül hagyták nyelvüket, kultúrájukat és hagyományaikat gyerekeinek és unokáiknak, másrészt egy felszólítás a jövő generációi felé, hogy ezeket a születéssel megörökölt értékeket tovább őrizzék.

Hogy és hol látja magát a tarjáni fiatalság 2017-ben? Hogy éli meg svábságát a XXI. században? Milyen szerepet játszik és vállal szülőfaluja sváb lelkületének megőrzésében? Hogy menti át a mába ősei 280 éves történelmét? A képek igyekeznek mindezen kérdésekre választ adni.

A rendezvényen a könyvbemutató mellett kiállításra kerülnek a képek, és a tarjáni közreműködők jóvoltából az advent hangulatát is a HdU-ba varázsoljuk.

A rendezvényhez kapcsolódó Facebook esemény >>>

〰〰〰〰〰

Screen Shot 2017-08-30 at 18.33.35

Szervező:
Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár (Zentrum)

Támogatók:
Magyarországi Németek Országos Önkormányzata
Emberi Erőforrások Minisztériuma
(NEMZ-KUL-EPER-17-0421)

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo