Sokan regisztráltak, de a mandátumhoz szavazni is el kell menni

Forrás: LdU
Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Nagyon jó esély van arra,
hogy a magyarországi németeknek saját parlamenti képviselőjük legyen

A határidő lejártáig 33.779-en vetették fel magukat a német nemzetiségi névjegyzékbe, hogy április 8-án a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának listájára voksolhassanak. Reális az esélye annak, hogy a listát vezető Ritter Imre német nemzetiségi szószóló a következő ciklusban már teljes jogú országgyűlési képviselőként dolgozhat a magyarországi német közösségért.

logo_stehdazu

Négy évvel ezelőtt 15.209-en regisztráltak német nemzetiségiként, így reménytelen volt a mandátumszerzéshez szükséges szavazatszám elérése. Most a csaknem 34 ezer regisztráció bizakodásra ad okot. – Ahhoz, hogy a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata listája mandátumot szerezzen és Ritter Imre képviselőként dolgozhasson az Országgyűlésben, egy nagy lépés még hátra van: április 8-án minden regisztráltnak el kell mennie választani – hangsúlyozta Heinek Ottó, az országos német önkormányzat elnöke. – A magas választási részvételi aránnyal ugyanakkor azt is kifejezhetjük, hogy összetartó közösségként állunk az országos német lista mögött, hogy annak vezetője komoly felhatalmazással, erős legitimitással képviselhessen majd bennünket. Heinek Ottó kiemelte: az országos önkormányzat közgyűlése azért állított nemzetiségi listát a 2018. évi országgyűlési választásokra, mert meggyőződésük, hogy a hazai német közösség érdekeit egy pártok fölött álló német nemzetiségi képviselő tudja leginkább megjeleníteni a Parlamentben. Ritter Imre a magyarországi németek kulturális örökségének megőrzéséért, civil közösségeinek és önkormányzatainak megerősítéséért és iskoláinak fejlesztéséért dolgozik majd, mégpedig pártoktól függetlenül, csakis a nemzetiséget és a választóit képviselve.

Az országos önkormányzat elnöke szerint fontos, hogy mindenki megértse: a magyarországi németek történelmi lehetőség előtt állnak, amivel mindenképpen élni kell.

További információk: www.wahl2018.hu

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2021 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo