Beszélgetés és felolvasóest Terézia Morával Pécsett

Forrás: Zentrum

Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

2019. május 28-án a Jelenkor Irodalmi és Művészeti Folyóirat és a Lenau Ház szervezésében, a budapesti Goethe Intézet támogatásával a pécsi Művészetek és Irodalom Háza egy különleges eseménynek adott helyet.

027_TheresiaMora_190528_NNFoto

Terézia Mora a legismertebb és legelismertebb német nyelvű kortárs írók közé tartozik. Számos díja mellett 2013-ban elnyerte a Német Könyvdíjat „A szörnyeteg” című regényéért. 2018-ban Németország legrangosabb irodalmi díját, a Georg Büchner-díjat vehette át. A Német Nyelvi és Irodalmi Akadémia indoklásában ez áll: „Regényeiben és elbeszéléseiben Terézia Mora kívülállóknak és hazátlanoknak, bizonytalan egzisztenciáknak és nyugtalan keresőknek szenteli a figyelmét, és ezzel korunk elevenjére tapint.”

013_TheresiaMora_190528_NNFoto

Terézia Mora 1971-ben született Sopronban. Két nyelven nőtt fel egy magyarországi német családban. 1990-ben, két héttel az újraegyesítés előtt, Berlinben telepedett le. A Humboldt Egyetemen hungarológiát és színháztudományokat hallgatott. 1998 óta szabadfoglalkozású író, műfordító.

018_TheresiaMora_190528_NNFoto

Pécsett a magyar fordítójával, Nádori Lídiával beszélgetett és a legújabb, „Szerelmes ufók” című elbeszéléskötetéből olvasott fel.

A Jelenkor folyóirat 2019. májusi számában Terézia Morától többek között egy ezidáig még nem publikált, „Simon” című novella is olvasható magyar nyelven.

Szeitz István

Fotó: Hubay József

Deutschválts nyelvet

Címkék:

Kapcsolódó cikkek:

© 2004 - 2020 • Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ, Minden jog fenntartva!
logo