VUK nyári gyerektábor – jelentkezz te is!



Kedves Gyerekek!

Szívesen látunk Benneteket idén nyáron is abban a táborban, amit a VUK (Verein für Ungarndeutsche Kinder/ Egyesület a Magyarországi Német Gyermekekért) szervez.

vuknyar

„Ősök és örökösök”

Nemzetiségi hagyományőrző és kézműves tábor 9-14 éves gyerekek számára.

Ha érdekel, hogyan éltek elődeink, kíváncsi vagy arra, milyen értékek voltak fontosak az életükben, szeretnél megismerni régi és új játékokat, hagyományos és modern kézműves tevékenységeket, szeretsz énekelni, táncolni és játszani, beszélsz, vagy legalábbis tanulsz németül, hát gyere velünk Gunarasra! A fenti tevékenységeken kívül festhetsz pólót, kipróbálhatod többek között a batikolást, a szitafestést, a csuhézást, a gyöngyvarrást, az agyagozást, és a nemezelést, valamint megismerheted a régi magyarországi németek életét és szokásait. Azért, hogy ne érezd magad elhagyatva, a tábor keretein belül képzeletbeli családokban élheted meg a mindennapokat. Délelőttönként céhekben tanulhatsz különféle mesterségeket, délutánonként és esténként pedig változatos programok várnak Rád. Ha kegyes lesz hozzánk az időjárás, természetesen strandolni is fogunk. Esténként vidám vetélkedők és tábortűz vár Rád sok énekléssel. Lehetőséged nyílik arra is, hogy játékos keretek között továbbfejleszd német nyelvtudásodat.

A tábor helyszíne: Dombóvár-Gunaras
Időpontja: 2014. augusztus 10-16.
Költsége: 19.700,-Ft (Testvéreknek kedvezmény!) – Utazás önállóan
Táborvezető: Novák Károly
Jelentkezés és további információk: VUK – Villi Adrienn, 7100 Szekszárd, Széchenyi u. 32.
Tel.: 30/373-2797
E-mail: buro@vukinder.hu

Jelentkezz minél hamarabb, mert a nagy érdeklődésre való tekintettel csak a jelentkezés és az ezt véglegesítő részvételi díj befizetésének sorrendjét tudjuk figyelembe venni!

További információk a honlapunkon www.vukinder.hu címen.

Ajánlott hírek

Kutatások és közösségek – Fiatal magyarországi németek az MNH-banKutatások és közösségek – Fiatal magyarországi németek az MNH-ban



Fiatalok a magyarországi németekről alkotott szemléletei és gondolatai álltak a legutóbbi Zentrum-rendezvény középpontjában. Az „Auf dem Teppich"-sorozat keretében magyarországi német fiatalok számoltak be kutatási eredményeikről és német nemzetiségi ifjúsági közösségek