Kiváló előadásokat láthatott a közönség a német nyelvű diákszínjátszó találkozón




Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Négy társulat lépett színpadra április 13-án a Gimnáziumok Német Nyelvű Színjátszó Találkozóján, melyre 24. alkalommal került sor. A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata és a Magyarországi Német Színház kezdeményezésére egy különleges lehetőséget kaptak a fiatalok, hogy a szekszárdi teátrumban mutathassák be előadásaikat.

IMGP6551_1

A budapesti Német Nemzetiségi Gimnázium Kulturelle Offensive színjátszói egy egykoron Soroksáron játszott darabot mutattak be. A PaThalia, a pilisvörösvári Friedrich Schiller Gimnáziumból, Peter Shaffer Black Comedy című darabját adta elő. A Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumának Kossuth színjátszó csoportja, akárcsak a szekszárdi ifjúDBU egy-egy saját darabbal lépett a közönség elé. Természetesen valamennyi társulat német nyelven játszott, és egytől egyig remekeltek.

IMGP6503_2

A stílust tekintve négy igen különböző darabot láthatott a publikum, de a fiatal színészek kivétel nélkül remekeltek. A zsűrit – Ambach Mónikát, a Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ és Könyvtár igazgatóját és Pfiszterer Angelikát, az MNOÖ kulturális referensét – is lenyűgözték a látottak. Gratuláltak a résztvevőknek és a társulatvezetőknek, valamint kihirdették, hogy a budapesti Kulturelle Offensive lehetőséget kap, hogy júniusban az eszéki nemzetközi diákszínjátszó fesztiválon mutassa be a Faust 2.0 című előadását.

IMGP6535

Délután a német színház színészei John Buchan und Alfred Hitchcock 39 lépcsőfok című krimikomédiáját adták elő a fiataloknak. A gimnazisták remekül szórakoztak a darabon. A tapsvihar természetesen a művészeknek is jólesett, hiszen nem minden nap játszanak olyan fiataloknak, akik maguk is színházat csinálnak.

am

Támogatók/Förderer
Magyarországi Németek Országos Önkormányzata – Landesselbstverwaltung der Ungarndeutschen
Fővárosi Német Önkormányzat – Deutsche Selbstverwaltung Budapest
Magyarországi Német Színház – Deutsche Bühne Ungarn
Goethe Intézet – Goethe Institut
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (NEMZ-KUL-18-0459) – Fondverwalter des
Ministeriums für Humanressourcen (NEMZ-KUL-18-0459)

bgaldu

Ajánlott hírek