Kitüntetés pedagógiai innovációért: Apáczai Csere János-díjjal tüntették ki Scherer Gabriellát



Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Prof. dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és dr. Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár 2021. június 7-én kitüntető címeket adtak át pedagógusoknak. Köztük volt Scherer Gabriella, a bajai Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja volt főigazgatója, aki Apáczai Csere János-díjat vehetett át.

A minisztériumi rendelet szerint a díj kiemelkedő hatású oktatási – nevelési – gyógypedagógiai munkáért, valamint a pedagógiai gyakorlatot segítő kiemelkedő tudományos tevékenységért adományozható pedagógusok, főiskolai, illetve egyetemi oktatók részére.

Scherer Gabriella_IMG_0448-9_

Scherer Gabriella csaknem három évtizeden keresztül dolgozott az MNÁMK-ban, kezdetben német-történelem szakos tanárként, majd igazgatóként, később nyolc éven át az intézmény főigazgatójaként. Újító szellemű pedagógiai és intézményvezetői tevékenysége során elhivatottsággal és hitelesen népszerűsítette az élethosszig tartó tanulást és a tudásmegosztást mind Magyarországon, mind nemzetközi összefüggésben. Számos, a nevelésben, oktatásban aktuális innováció megvalósításában vállalt meghatározó szerepet a diákok és a pedagógusok kompetenciáinak fejlesztése, valamint a nevelés-oktatás megújítása érdekében.

Szakmai tapasztalatait jelenleg a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. oktatási és képzési koordinátoraként többek között az MNÁMK tagintézménye, a kecskeméti Mercedes-Benz Iskola fejlesztése területén kamatoztatja, hozzájárulva ezzel a gazdasági élet fontos szereplője és az oktatási rendszer szoros együttműködésének kialakításához.

Fiedler Antal

Ajánlott hírek