Sváb diákolimpia a Lenau Házban




Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

Június elején első ízben került megrendezésre a pécsi Lenau Házban a sváb diákolimpia. Az alapötletet a mohácsi Kisfaludy Károly Gimnázium egy korábbi rendezvénye adta, melyet saját játékötletekkel egészítettek ki. Az olimpián három pécsi iskola – a Belvárosi Általános Iskola, a Testvérvárosok Terei Általános Iskola és a Koch Valéria Iskolaközpont – összesen kilenc négytagú csapattal képviseltette magát.

A csapatok feladata volt, hogy megjelenésük egységet sugalljon és kapcsolódjon a magyarországi németséghez, melyet ügyesen oldottak meg. Voltak itt kézzel készített kékfestő-karkötők, csipkés nyakdíszek, fonott copfok és természetesen különböző népviseleti ruhadarabok.

Három fő feladatcsoportban folyt a versengés: Gyorsabban! Ügyesebben! Okosabban! A lendületes versenyek a gyönyörű napsütéses időben jó hangulatban zajlottak.

A játékokat az Európai Önkéntes Szolgálat németországi fiataljai a Lions Club Pécs önkénteseivel és a „kulturweit” Önkéntes Szolgálat segítőivel vezették, őket támogatták a rendezésben a Koch Valéria Iskolaközpont 10. B osztályos tanulói.

Zárásként még egy extra játékra is sor került, melyben a diákok az önkéntesekkel mérkőztek meg. A csapatok pontszámainak összesítése közben online kvíz formájában még egy sváb nyelvvizsgateszt is zajlott.

Az eredményhirdetésre a Lenau Ház udvarán került sor.
A győztes a „SÁMLI” csapat lett, melynek tagjait a Koch Valéria Iskolaközpont 8. osztályosai adták.
A második helyezést a Belvárosi Általános Iskola nyolcadikosai által alkotott „HÓZENTRÓGLI” csapat érte el.
A harmadik helyezést a Koch Valéria Iskolaközpont 8. osztályos diákjai alkotta „STIFOLDER” csapat szerezte meg.

Ezzel a nagyszerű projekttel a Lenau Ház egy visszatérő eseményt és hagyományt szeretne teremteni.

A projektet a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatta.

A Lenau Ház csapata

Képek: Szugfil Photo

Ajánlott hírek