Scholtz Róbert Gergely: Rátka. Kalandos hagyományok




Szeretne rendszeresen hírekről, cikkekről értesülni?
Lájkolja Ön is a –> Zentrum Facebook oldalát

A nyári szünet kezdetével az iskolásoknak kedveznénk egy kalandos olvasmány ajánlójával, mely hasznos elfoglaltságot kínál a meleg napokra.  

Ez a könyv egy útikönyv, de olvasója dönti el, hogy otthon, a kényelmes kanapéról ismerné meg Rátka községet, vagy felkerekedik és személyesen látogat el a településre. Nem beszélhetünk hagyományos értelemben vett olvasmányról, mivel az oldalai közt kedvére lapozhat előre-hátra az olvasó, aki egyben a főszereplője is a történetnek.

A kaland során ötven állomáson keresztül ismerhetjük meg Rátkát, ezek egy-egy nevezetes épületet, utcát, tárgyakat, eseményt, ünnepet, népszokást vagy éppen hagyományt mutatnak be képekkel tarkítva. A rövid bemutatót mindig valami érdekesség kíséri, majd egy feladat jelöli az állomás végét, amely helyes megválaszolása a következő stációra irányítja a kalandort. Mindeközben pedig egy térkép is segíti az útját.

Ajánljuk ezt az ismeretterjesztő olvasmányt minden iskolás gyermek, illetve szülők és pedagógusok figyelmébe, hogy a nyári szünet alatt az unaloműzés ne jelentsen gondot, és emellett még hasznos információkkal is bővüljön a tudástáruk.

Scholtz Róbert Gergely: Rátka. Kalandos hagyományok
Rátka : Zemplén Német Iskolaegylet, 2021
103 oldal
Nyelv: magyar

Az ajánlóinkban szereplő könyvek (amennyiben nincs más feltüntetve kizárólag kikölcsönzés céljából) megtalálhatók a Magyarországi Németek Könyvtára gyűjteményében.
További információ: info@bibliothek.hu
Honlap: www.bibliothek.hu

Ajánlott hírek